keuken

Het jonge, gedreven keukenteam

staat onder leiding van Patron Cuisinier  en SVH Meesterkok Wilco Berends en sous chef Franko Ferreri. Wilco komt oorspronkelijk uit het Noord-Hollandse Barsingerhorn. In zijn gerechten verwerkt hij daarom met liefde Noord-Hollandse producten als Nieuwe Niedorper haas, Opperdoezer Rondes en Volendamse paling. Daarnaast gebruikt hij veel locale en Nederlandse producten en bestaat de kaaswagen alleen uit Nederlandse kazen.

De grootvader van Wilco was bakker en door hem werd hij als jongen geïnspireerd. Tijdens zijn opleiding werkte de jonge chef onder anderen bij restaurant Merlet (*) en restaurant Hoefslag (*). Na een stage bij Scholteshof (**) in België wist de Noord=Hollander het zeker: ‘’Dit is wat ik wil!’’ In 2006 is hij naar Vreeland gekomen. Eerst in loondienst, later als mede-eigenaar en sinds oktober 2012 als volledig eigenaar van De Nederlanden.

Zijn kookstijl is puur en herkenbaar, is een meester in de ‘cuissons’ (gaarheid) van vis en vlees. Zijn sauzen maken een gerecht helemaal af. De basis van zijn keuken is de Franse, maar met mondiale invloeden. Na vakanties en reizen over de hele wereld zie je zijn inspiratie terug in de gerechten, altijd met een Nederlands tintje.

Wilco is lid van Les Patrons Cuisiniers. www.lespatronscuisiniers.nl

Wilco is SVH Meesterkok. www.svhmeestertitels.nl/alle-svh-meesters/meesterkok/